sunnuntai 29. lokakuuta 2017

ROME


Ihanaa sunnuntaita! Vietin syyslomastani neljä päivää Roomassa, kuten ylempänä näkyy. Kuvat ovat ihan sekaisin, eikä niitä kovin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi voi luonnehtia. Matkalla nopeasti napatuista kuvista harvemmin tulee muutenkaan mitään mestariteoksia. Näitäkin kuvia katsoessa miettii, että miksen zoomannut vielä vähän lähemmäksi tai kiinnittänyt enemmän huomiota tarkennukseen. No, jälkeenpäin on helppo olla viisas, ja harjoitus tekee mestarin.

Rooma on uskomaton kaupunki. Kaikkialle pääsi kävellen, ja kaikkialta löytyi jotain kaunista ja historiallista. Näin neljän päivän aikana enemmän raunioita kuin aiemmin elämässäni yhteensä. Rooman historiallista keskustaa kierrellessä tuli jopa epätodellinen fiilis. Oli mahtavaa nähdä kaikki must-see kohteet Colosseumista Vatikaaniin. Itse rakastuin erityisesti kaikkiin koristeellisiin valkoisiin rakennuksiin, kuten Fontana di Treviin ja Vittorio Emanuelen muistomerkkiin. 

Meidän Airbnb sijaitsi Trasteveressa, jonka värikkäitä katuja tuli käveltyä aika paljon. Kiertelyn lomassa syötiin pizzaa ja istuttiin aika monessa kahvilassa.

Ihan parasta Roomassa oli kaivattu lämpö. Täydellistä on, kun säähän ei edes kiinnitä huomiota. Ei ole liian kylmä tai kuuma, vaan juuri sopiva. Ja välillä oli kuumakin, mikä oli enemmän kuin tervetullutta. Kun astuin lentoaseman ovesta öiseen Helsinkiin, pelkäsin jäätyväni siihen paikkaan. Selvisin kuitenkin hengissä kotiin. Ja kotiin on aina ihana palata.

4 kommenttia:

 1. Rooma on kyllä aivan ihana kaupunki ❤️

  VastaaPoista
 2. Oi miten kaunista! <3 Rooma on kyllä sellanen kohde jonne pitää päästä! Ihanat nuo rakennukset!

  https://taruanuelina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooma on kyllä kaunis, kannattaa ehdottomasti käydä!

   Poista